CargoSnap integration with Prostore WMS

News flash: @softpaknl integrates with @CargoSnap in Warehouse Management System (). Photo’s which have been taken during transport or in Warehouse with this intelligent app, will be added automatically as an attachment to the WMS file of @softpaknl.

Softpak integreert CargoSnap in WMS en TMS

Softpak-gebruikers kunnen voortaan nog gemakkelijker gebruik maken van CargoSnap. Foto’s die zij tijdens transport of in het warehouse met deze slimme app maken, worden automatisch toegevoegd aan het betreffende dossier in het TMS of WMS van Softpak.

Dankzij deze standaard interface is het voor de gebruikers nog eenvoudiger om klantdossiers bij te houden en te delen. “Met deze interface besparen we nog meer tijd en kunnen we onze klanten meer kwaliteit bieden”, zegt Directeur Kees Groeneveld van launching customer Euro Nordic Logistics.

Online platform

CargoSnap biedt een mobiele app waarmee gebruikers onder andere eenvoudig foto’s, video’s of scans kunnen maken, in de cloud opslaan en met collega’s, klanten of opdrachtgevers delen. Via een beveiligd online platform zijn de beelden met behulp van een referentienummer terug te vinden.

De nieuwe standaard interface met de logistieke software van Softpak maakt het bekijken van CargoSnap-beelden nog eenvoudiger. Foto’s, video’s en scans die met de CargoSnap-app aan een barcode of ordernummer worden gekoppeld, voegt de software van Softpak automatisch toe aan het desbetreffende digitale dossier. Bedrijven die het transport of warehouse management systeem (TMS of WMS) van Softpak gebruiken, hoeven alleen nog maar op een link te klikken om de bijbehorende beelden te bekijken.

Minder tijd, meer kwaliteit

Euro Nordic is het bedrijf dat als eerste gebruik maakt van de standaard interface. Ideaal, noemt managing director Kees Groeneveld deze oplossing van Softpak en Cargosnap. “Alle informatie over een zending inclusief de beelden staat nu bij elkaar in één digitaal dossier. De tijd is voorbij dat we twee systemen moesten raadplegen en handmatig een referentienummer moesten invullen op het CargoSnap-platform. De standaard interface bespaart ons kostbare tijd, vergroot onze efficiëntie en stelt ons in staat nog meer kwaliteit te leveren aan onze klanten.”

Meer gemak

De allround dienstverlener in de maritieme logistiek maakt honderden foto’s per dag. Het gaat om foto’s van de ladingen in warehouse, vrachtauto’s, containers en zeeschepen, de staat van containers en van eventuele schade aan goederen. “Onze klanten willen de garantie dat een container schoon en onbeschadigd is voordat hun goederen worden geladen. Wat is dan gemakkelijker om even een foto te maken? Vroeger moesten we aan het eind van elke dag een stuk of vijf fotocamera’s uitlezen en alle beelden handmatig archiveren. Met CargoSnap is dat niet meer nodig. De standaard interface met Softpak biedt nu nog meer gemak. Eventuele claims over schade kunnen we nu sneller ophelderen”, verklaart Groeneveld.

Mobiele applicaties

Voor Softpak betekent de integratie met CargoSnap een welkome verrijking van het productportfolio. Het softwarebedrijf levert al veertig jaar IT-oplossingen, voornamelijk aan logistiek dienstverleners die opereren in zeehavens als Rotterdam, Moerdijk, Vlissingen, Amsterdam en Antwerpen. “De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en mobiele applicaties gaan razendsnel. Wij kunnen en willen niet alles zelf ontwikkelen, maar kiezen bewust ervoor om te koppelen met gespecialiseerde oplossingen die zichzelf in de praktijk hebben bewezen. Zoals CargoSnap”, vertelt Geerten Verbeet, accountmanager bij Softpak.

De standaard interface zorgt op meerdere manieren voor extra gemak. Allereerst wordt in de orderadministratie van de Softpak-oplossingen automatisch een link opgenomen naar de bijbehorende foto’s die ergens in de keten – in het warehouse of onderweg – door gebruikers worden gemaakt. Maar ook in de communicatie met klanten kunnen links naar foto’s worden opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ontvangstbevestiging of statusupdate. “Bedrijven moeten daarvoor wel over de meest recente versie van onze software beschikken en een account bij CargoSnap aanmaken. Sinds de installatie bij Euro Nordic hebben meerdere bedrijven concrete interesse getoond en de interface geïnstalleerd”, stelt Verbeet.

Complementaire partners

Ook CargoSnap is blij met de samenwerking met Softpak. “Als partners zijn we complementair. Softpak is een sterke speler met jarenlange ervaring in warehousing, transport en douaneafhandeling. Wij leveren met onze app de ‘Proof of Condition’, waaraan de Softpak-gebruikers behoefte hebben. Softpak kan zijn klanten nu toegang geven tot een waardevolle mobiele applicatie, terwijl wij toegang krijgen tot het interessante klantenbestand van Softpak”, vertelt Marcel Merkx, oprichter en CEO van CargoSnap.

Merkx ziet mogelijkheden om de interface en daarmee de functionaliteit voor Softpak-gebruikers nog verder uit te breiden. “In het klantenbestand van Softpak zitten veel bedrijven uit het MKB. Die krijgen met deze interface toegang tot een handige en praktische app die relatief weinig kost. Met Euro Nordic beschikken we over een eerste gezamenlijke klant met een kritische blik, wat ons in staat stelt om onze app nog verder te verbeteren.”

Artikel: www.warehousetotaal.nl dd 24/9/2018

Leave a Comment