ColliCare Logistics (Moss – Noorwegen) heeft Viasea opgericht, een nieuwe shortsea-rederij  die een lijndienst tussen Moerdijk en Noorwegen gaat verzorgen.

viasea_norfeeder

De rederij gaat met een schip van 508 teu op en neer varen tussen Noorwegen en Moerdijk. Daarmee wil Viasea importeurs,exporteurs, expediteurs en tank/bulk vervoerders in Noorwegen, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië een ‘betrouwbare service met vaste vertrektijden’ bieden.
Met de ‘Nor Feeder’ gaat Viasea twee diensten onderhouden. Een dienst tussen Engeland en Noorwegen, waarbij op donderdag de Engelse havens Blyth, Teesport, Thamesport en Immingham worden aangedaan en op maandag wordt gelost en geladen in de Noorse havens Oslo en Moss. Vandaar vertrekt het schip vervolgens naar Moerdijk waar het op woensdag aankomt en via Engeland weer terug vaart naar Noorwegen.
De eerste afvaart vanuit Nederland staat gepland op 4 november met aankomst op 7 November in Oslo. 

Voor het maken van offertes voor lading, het boeken, de zendingen, alle documentatie en de facturatie zal  ViaSea gebruik maken van de Proline software van Softpak.