Liner agency Software

Packaging-3D-Proline-for-productpageProline Liner Agency System

Het Proline Rederij & Cargadoors systeem is een volledig geïntegreerde applicatie voor het ondersteunen van alle operationele activiteiten van een rederij of cargadoor.

Algemeen
Het Softpak Proline pakket is een volledig geïntegreerde applicatie startend van de offerte aan de klant (verlader, expediteur), het boeken van de lading, het leveren van alle vereiste documentatie, container control, de facturatie van alle afgesproken posten en ten slotte het opmaken van de scheepsafrekening.
Naast de operationele functies zijn er veel management rapporten beschikbaar om de hoogte te blijven van de verschillende stadia en waar nodig bijsturing uit te voeren. Dit zou moeten leiden tot een verhoging van de productiviteit en hoge mate van klant tevredenheid.

De volgende modules zijn beschikbaar:

I. Offertes

Offertes kunnen handmatig of met behulp van tarievenboek worden gemaakt. Alle offertes kunnen worden opgeslagen, gekopieerd of worden omgezet naar een boeking, waardoor dubbele invoer van gegevens vermeden wordt.
De offertes kunnen worden geëxporteerd of geïmporteerd naar de Microsoft-producten (Excel of Word) voor verdere analyse of voor het bepalen van bepaalde prijsstijgingen.
Vrachtoffertes kunnen worden verhoogd voor zowel klanten als prospects. Deze offertes kunnen worden gebaseerd op het standaard tarief of op een speciaal klanttarief.
De offerte kan bestaan uit een combinatie van Lumpsum tarieven en een tarief per TEU.
De offertes kunnen worden verstuurd per E-Mail, fax of brief aan de prospects of klanten. Ook bestaat de mogelijkheid om dit via een Webapplicatie aan te bieden.
Het Proline systeem heeft talrijke tabellen voor het opslaan van informatie over klanten, havens, producten en afvaarten.
Gedetailleerde informatie over de status van de offertes is op te vragen via verschillende selectiecriteria. In combinatie met de module Uitgaand is het mogelijk te rapporteren over wanneer de producten zijn geladen en wanneer de datum van aankomst (ETA) voorzien is.

II. Uitgaande Lading

De onderstaande informatie betreffende de uitgaande goederen kan opgevraagd of uitgeprint worden vanaf het moment dat de lading is geboekt tot dat de definitieve “final Bill of Lading” is opgemaakt.

De module Uitgaand ondersteunt o.a. de volgende functionaliteit:
– Boekingsbevestiging
– Handling
– Cognossementen
– Facturen
– Freight en commissie overzicht
– Manifest correcties
– Statistieken
– Boekingslijsten
– Ladinglijsten
– Cargo & Freight manifesten
– Container loadplan

III. Inkomende Lading

Met de Inkomende module, kunnen alle inkomende goederen worden vastgelegd, welke gegevens voornamelijk gebaseerd zijn op de manifesten die worden aangeleverd door de agenten in de haven van vertrek.
De volgende berichten, documenten en beoordelingen kunnen worden geproduceerd:
– Notify brieven
– Loslijsten
– Facturen
– Freight en commissie overzichten
– Algemene declaraties
– Aankomstberichten
– Interne vrachtmanifesten
– Statistieken

IV. Container Control

Met deze module kunnen rederijen en cargadoors de containers “tracen” in het beperkte ‘control gebied’ waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Containers krijgen de status ‘actief’ op het moment dat de container het ‘control gebied (haven)’ binnenkomt en de status ‘niet actief’ zodra de container het gebied (haven) weer verlaat. De containers kunnen d.m.v. het laden of lossen van het schip in het systeem worden geactiveerd of door een directe aanlevering via een andere wijze van transport.
De container moves (bewegingen) worden verwerkt volgens een beslissingstabel, welke door de gebruiker zelf kan worden ingericht. Deze beslissingstabel controleert of een container move geldig is en kan informatie geven over een bepaalde container move.
De module bevat o.a. de volgende programma’s:

– Vrijgave van lege en volle containers
– Integraal lossen en laden van containers van een schip
– Informatie over aantal containers in depot en onderweg
– Depot rapportage
– ‘Inhuur/uithuur’ rapportage
– Historische gegevens
– Block moves (laden / lossen schip)
– Opslag / huur / Handling statistieken
– Laad en los rapportage
– Demurrage / detention
– EDI en EDIfact (verzenden en ontvangen)
– Geïntegreerd met module Uitgaand & Inkomend

V. Scheepsafrekening (Disbursement Account)

Alle kosten, voor rekening van de rederij, kunnen worden verzameld per afvaart in een sub-administratie. De facturen (inclusief diegene in vreemde valuta’s), alle kosten en andere gerealiseerde opbrengsten kunnen worden verzameld in de sub-administratie.
Daarna kan men het account overzicht produceren voor de eigenaar van het schip. Verschillende programma’s kunnen de scheepsrekening opmaken in de volgorde die door de eigenaar van het schip gewenst is. M.b.v. van een voorcalculatie is het mogelijk om pro forma scheepsrekening te maken welke later vergeleken kan worden met de definitieve scheepsafrekening.
Doordat alle kosten en opbrengsten worden vastgelegd voor elke scheepseigenaar, is het mogelijk om de scheepsafrekening automatisch te produceren.

References:

logo_elkem

Euro Nordic – Ridderkerk – www.elkem.com

Eucon

Eucon Shipping & Transport – Dublin, Rotterdam – www.eucon.nl

UAL

UAL Netherlands – Rotterdam – www.ualalliance.com

nirint

Nirint Shipping – Rotterdam – www.nirint.com

Plaats een reactie