Container Depot & Repair

Het Container Depot & Repair pakket (Proterm) faciliteert alle logistieke en administratieve taken op een container depot of container terminal.

Algemene informatie

Het Container Depot & Repair pakket is ontwikkeld om de activiteiten op het container depot of de terminal te stroomlijnen en daardoor een hogere productiviteit te behalen uit de medewerkers, de hulpmiddelen (kranen etc.) en de beschikbare ruimte.

Het Depot & Repair pakket behandelt alle aspecten van het proces van een container op een container depot of terminal. De cyclus begint met het ontvangen van een pre-advice van een container die binnenkort zal worden aangeleverd bij het depot. Wanneer de container bij de gate arriveert, zal een schade estimate worden gemaakt en de gegevens zullen in het systeem worden ingevoerd. De container zal vervolgens worden geplaatst in het depot en de locatie en alle activiteiten welke moeten worden uitgevoerd (inclusief die van de M&R) worden vastgelegd in het Proterm pakket.

De verschillende uitgevoerde activiteiten, die zijn vastgelegd in het systeem, kunnen worden gebruikt om de facturatie posten samen te stellen. Gebruikers van het systeem kunnen alle gegevens raadplegen of bewerken en zoeken op chassisnr. of op de complete historie. Door het invoeren van het containernr. kan de gebruiker de huidige status en de activiteiten die zijn uitgevoerd terugzien. Andere informatie is beschikbaar in de verschillende rapportages, zoals containers welke gerepareerd moeten worden of waarvoor een autorisatie voor nodig is.

Wanneer de container klaar is om te worden vrijgegeven, wordt een release order gemaakt. Dit kan worden gedaan door de eigenaar van de container of door het depot op instructie van de eigenaar. Wanneer de truck aankomt om de container op te halen wordt gecheckt of de gegevens zijn gevalideerd, de container is geïnspecteerd en de EIR is opgemaakt. Dit alles wordt vastgelegd in het systeem.

Naast de Depot & Repair pakket beschikt het Proterm pakket ook over modules voor de aan- en verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte containers. Daarnaast is de volledige functionaliteit beschikbaar voor het afhandelen van de activiteiten op een containerterminal (incl. RTO vergunning).

Specifieke functionaliteit

RF / GPRS:
De meeste activiteiten op het container depot kunnen worden uitgevoerd middels handhelds of truckterminals welke via radiofrequentie of GPRS (mobiele data netwerk) real-time toegang hebben tot de centrale toepassing. Voorbeelden zijn de afhandelingen bij de poort inclusief het controleren van schade en het maken van een estimate.
Berichten:
Talrijke EDI-berichten zijn ontwikkeld in de afgelopen jaren. Bijvoorbeeld de EDIfact berichten, WESTIM, DESTIM, CODECO, GATEIN, GATOUT, EDI-INVOIC, COPARN, COREOR etc. zijn beschikbaar. Deze berichten kunnen worden uitgewisseld (verzenden en ontvangen) met bijna alle rederijen, o.a.: Maersk, APL, Cross Oceaan, OOCL, Hanjin, CMA/CGM, UASC, Evergreen, OPDR, Hapag Lloyd, K-Line, China Shipping, Cosco, enz.
Met de containerlease bedrijven kunnen met GESEACO, TEXtainer, Trans-America, Gateway, Caru en Dong Fang berichten worden uitgewisseld.
Communicatie Scheduler:
Een scheduler is ontwikkeld voor het afhandelen van alle communicatie met externe partijen. De berichten kunnen worden verzonden (vooraf gedefinieerde) met regelmatige tussenpozen of ontvangen met de Sterling Commerce, Depot Exchange (idex24) of via FTP of E-mail.
E-Commerce:
Tracken & Tracen van de containers via een interactieve website. Naast het opvragen van de status van de container zijn er opties om boekingen via het Internet te maken.
Management Informatie:
Uitgebreide management informatie is standaard beschikbaar in de applicatie. De gebruiker kan via het standaard rapportage tool “Crystal Reports” extra rapporten aanvragen of maken of de gegevens kunnen worden uitgewisseld met de Microsoft-producten (Excel en Word).
QlikView rapportage kan worden gebruikt voor Business Intelligence.
De rapportage kan worden geprint of als een PDF-bestand (e-mailbijlage) verzonden worden naar externe partijen. Het PDF format kan zeer nuttig zijn bij het versturen van facturen via een PDF-bestand.

Referenties

Caru Containers
CARU Containers
www.carucontainers.com
vandoorn
DR Depots
www.doorncontainers.nl
HRS Logo standaardHolland Reefer Service
www.hollandreeferservice.nl
KramerKramer Group
www.kramergroup.nl
portofcork
Port of Cork
www.portofcork.ie
UWT - United Waalhaven Terminal
UWT – United Waalhaven Terminal
www.waalhaven-group.nl

Plaats een reactie